Hopp til hovedinnhold

Bodhild Vossgård

1986 - 1989

Bodhild Vossgård og Tor Mathisrud hadde med seg Sander Mathisrud (6 mnd.) på turné okt-nov '87 (Oslo-Stavanger-Tønsberg-Molde-Trondheim-Oslo). Han gikk fra fang til fang i turnébussen og en ny barnevakt ventet i hver by. De som ellers var med: Nils Jansen, Rune Klakegg, Elin Rossland, Torgim Sollid, Rob Waring, Frank Jakobsen, Tom Olstad, Jan Andresen. De samme musikerne spilte inn Vectors.

Bodhild og Tors minner :

"Crossroads" i Molde i 1988 var spesielt. Vi var i Idrettens hus. I midten sto Christian Eggen og dirigerte. Langs veggene var det scener der 5 band var satt opp: piano/slagverk kvartetten K4, Ny Musikks Ensemble, Jon Balke trio, Extended Noise og Søyr. Konferansier var Knut Borge og som alltid var han morsom. Det var Rolf Wallin som hadde skrevet verket som bandt det hele sammen. Hvert ensemble hadde sin egen åpning med egen musikk i verket. Husker særlig godt at mens Extended Noise holdt på ble Erik Balke pakket inn i gaffa tape mens han spilte.

I Stavanger høsten 1988 ble Anne Lise Berntsen heist ned fra taket på Folken. Didrik Ingvalsen og Frode Gjerstad var gjester, de beveget seg spillende rundt i salen. Det som derimot ikke beveget seg fullt så mye var aluminiumsfolien som var ment å snurre rundt skjalgstykket.

Fra Tor:

Jeg husker fra turnéen til Praha i '84 at vi spilte på klubb og jammet med lokale musikere etter konserten. Plutselig slo den Tsjekkoslovakiske pianisten lokket igjen. Vi måtte gi oss fordi vi var overvåket av politiet, som ikke ville ha blanding mellom lokale og tilreisende.

De beste hilsener fra Bodhild og Tor som minnes tiden med Søyr med takknemlighet og glede, både musikalskt og menneskelig.

Album Bodhild Vossgård har deltatt på