Hopp til hovedinnhold

Elin Rosseland

1986 -1994

Roller & instrumenter

  • Vokal

Søyr var veldig viktig for meg. Jeg var med i 8 år, 1986-94, og dette bandet har hatt stor betydning for meg og min utvikling både som musiker og menneske. Alle ble mine gode venner og det var mye gøy! Og mye fantastisk musikk vi spilte, konserter og turnéer. Mange gode minner og mye moro.

Jeg fikk mange etterlengtede og kjærkomne utfordringer som sanger i Søyr, og også etterhvert som komponist. Mitt første bestillingsverk var til Søyr. Jeg fikk anledning til å utvikle det instrumentale uttrykket mitt, men også med tekst og som improvisatør. Jeg fikk brukt hele spekteret fra å skrike på Rob Waring sin fantastiske låt: «Howlin' Wolf», tekst Torgeir Rebolledo Pedersen, til Rune Klakeggs utrolig nydelige låt med tekst av Rolf Jacobsen: «Bussene lengter hjem».

Og instrumental improvisatør på Vidar Johansens sterke låt: «2d Bu» og ikke minst få holde ankeret harmonisk på en av mine favorittlåter: «Remembrance» av Torgrim Sollid, og også hans låt «Du», hvor jeg fikk brukt min presis-tone-sang! Og som komponist i min låt «Dans».

Jeg har også veldig sterke minner fra når Anne Lise Berntsen var med. Vi hadde et duo innslag på Crossover-prosjektet i Molde. Det var en komposisjon av Rolf Wallin med tekst av Samuel Beckett som vi sang/leste tekst. Det er et av de største opplevelsene, øyeblikkene mine som musiker. Jeg kan nevne mange flere ting, det er mange minner, og jeg har også fortsatt å jobbe med flere av musikerne i Søyr etter at jeg sluttet, så Søyr lagde grobunn for min videre utvikling på alle mulige vis.

Jeg takker Torgrim for at han spurte meg om jeg ville være med den gangen!

Album Elin Rosseland har deltatt på