Hopp til hovedinnhold

Erik Johannessen

2005

Jeg var på Norsk Jazzforums jazzkurs på Søgne sommeren 2000. Jeg hadde det året prøvespilt på jazzlinja og kommet videre til 2.runde, men kom dessverre ikke inn, men var fast bestemt på at neste år skulle jeg klare det. På kurset havnet jeg på Torgrim Sollid sin gruppe. Jeg var 24 år og relativt fersk i jazzgamet, men hadde hatt litt timer med Helge Sunde. Torgrim likte spillinga mi ganske godt og trengte en trombonevikar for Christian Jaksjø rett etterpå og fikk ideen om at jeg kunne gjøre det. De andre i bandet var rimelig skeptisk til å bare ta med en ung fyr de aldri hadde hørt om. Men jeg fikk noter og lyttemateriale og øvde masse og fikk være med å spille 3-4 konserter omtrent. Dette var etter at "Alene Hjemme" plata hadde kommet og musikken var abstrakt og sprikende i mange retninger.

​Året etter kom jeg inn både på jazzlinja i Trondheim og Musikkhøyskolen i Oslo, men bestemte meg for å gå i Trondheim. Jeg startet i Jaga Jazzist noen år etterpå og er musiker og komponist på heltid fremdeles.​

Å være med en kort periode i Søyr var spennende og utviklende for meg og det var stort å spille med så bra musikere som Morten Halle, Rune Klakegg, Rob Waring osv. Mange av disse har jeg spilt med i senere anledninger.