Hopp til hovedinnhold

Patrick Shaw Iversen

gjest: 1992

Mitt møte med Torgrim begynte da jeg for første gang snublet inn på kontoret til Norsk Jazzforum på begynnelsen av 90-tallet. På den tiden var Torgrim daglig leder i NJF og etter noen innledende høflige fraser ble jeg raskt introdusert til dadaismens finurlige livsperspektiver godt blandet med Luis Bunuels surrealistiske tekster. Ettersom jeg på den tiden hadde en fot godt plantet i produksjon av scenekunst, kom vi raskt i samtaler om et av Torgrims store hjertebarn; «Overflaten».

Dette ble veien inn i SØYR da vi bestemte oss for å produsere «Overflaten - en teaterkonsert» i samproduksjon mellom SØYR, frigruppen Boreas Teater, Black Box Teater og Nationaltheatret. Overflaten - en teaterkonsert bygget på et manuskonsept av Anne Søyseth. All musikken ble komponert av Torgrim Sollid og med urfremføring på Black Box Teater i 1992 av SØYR og med Christian Eggen i helt uforglemmelig utfoldelse i, over og under den fantastiske sceneografien til mester Henning Winger.

Jeg hadde den store glede av å være med som gjestemusiker sammen med Sidsel Endresen i dette surrealistiske verket signert Torgrim Sollid, en sann visjonær innen norsk jazz. Takk for turen. ☺︎