Hopp til hovedinnhold

Tore Engstrøm

1976 - 1985

Jeg hadde gleden av å medvirke som musiker i Søyr 1976-85 med plateinnspillinger og et mangfold av spillejobber - innenlands og i utlandet. Min bakgrunn var på den tid både mindre bandkonstellasjoner og storband. Fra sistnevnte kategori kan nevnes "Bodega band" og "Trondheim Big Band". Det enestående med Søyr var imidlertid kombinasjonen av det mindre ensemblets spontanitet og tilstedeværelse i øyeblikket med storbandets mer forutsigbare kvaliteter.

Jeg måtte av helsemessige årsaker dessverre legge saksofonen på hylla på 1990-tallet. Mitt bidrag til norsk musikkliv fra denne perioden fram til jeg gikk av med pensjon i 2010, var i hovedsak arbeid som produsent for å utvikle både festivalarenaer og produksjonsplattformer for nye bandkonstellasjoner og kammerorkestre.

Samme år som jeg sa takk for meg i 2010, mottok jeg Trondheim Jazzfestivals ærespris for arbeidet med jazzmiljøet i byen, både som musiker og produsent. Det er soleklart at mine erfaringer fra Søyr-perioden, uten at det er sagt med rene ord, danner noe av bakgrunnen for denne utmerkelsen.

Album Tore Engstrøm har deltatt på