Hopp til hovedinnhold

Vigleik Storaas

1983 - 1986

Jeg spilte i Søyr 1983-86. Foruten mye moro sosialt, og mye lærerikt musikalsk husker jeg spesielt godt noen episoder:

På den første spillejobben jeg hadde med bandet, på Studentersamfunnet i Trondheim, forsov jeg meg! Nils og Tore måtte spore opp hvor jeg bodde, banke hardt på døra, før jeg langt om lenge «våkna» og fikk kommet meg avgårde. Litt av en start på tida i Søyr!! Tror Torgrim lakonisk etterpå kommenterte at «jaja, tror ikke du kommer til å gjenta det der…» Han tok det pent, og den tilliten satte jeg pris på, husker jeg.

​Når vi spilte inn i Stavanger fant Tore Engstrøm en aparte gul parykk i barokk-stil, som han tok på og spilte opp med; bandet lå langflate og skreik av latter!

​Men den mest bisarre episoden skjedde i Koppang i Østerdalen (i januar eller feb. i 1986). Jeg husker at også Christian Eggen var der, men jeg er usikker på om han var med Søyr, eller om han var der med noe annet. Uansett, vi satt oppe etter jobben, og det ble seint, men det gikk rolig for seg, helt til en kjent norsk musiker - uvisst av hvilken grunn - utløste brannalarmen på hotellet, og da ble det jo litt brudulje. Men hvilket etterspill denne episoden fikk, der tier historien….

Album Vigleik Storaas har deltatt på