Hopp til hovedinnhold

Søyr IV

Søyr IV (1999 - 2006)

Besetningen til Søyr IV var en blanding av unge, fremadstormende, og eldre, rutinerte musikere. Musikken var nykomponert av medlemmene. For første gang var det el-gitar i bandet og musikken skiftet stilmessig mellom samtidsjazz, rocke-freebag og fritonal pop. Søyr IV presenterte multimediaprosjektet Regnestykke for en sky på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer i 1999 i samarbeid med forfatterne Torgeir Rebolledo Pedersen og Niels Fredrik Dahl og regissør Kristin Seim Buflod.

Bandet ga ut CDen Alene hjemme i 2001.

De reiste til Sør Afrika i 2004. I tillegg til konserter ble det arrangert seminarer for unge musikere i Cape Town. En jam session med noen av Cape Towns jazzmusikere var starten på vennskap og samarbeid med den eminente pianisten André Petersen, og resulterte i flere prosjekter, både med Søyr og med Morten Halles band «Halles komet».

Guro Gravem Johansen – vokal, Astrid Kvalbein - vokal, Torgrim Sollid - trompet, Morten Halle - tenorsax, Christian Jaksjø - trombone, Rob Waring - vibrafon, Per Einar Watle - gitar, Rune Klakegg - piano/synth, Edvard Askeland - bass, Knut Aalefjær - trommer.

I slutten av 2002 overtok Torstein Lofthus på trommer. Cellisten Sigrun Eng ble med i bandet fra 2005 og trommeslager Ole Morten Sommer i 2006.